25 Haziran 2014 Çarşamba

Kıymalı Börek Tarifi

Mutfak: Türk
Süre: 50 dk.

MALZEMELER
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı nişasta
Aldığı kadar un
1 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı çörek otu
İç harcı için:
200 gr. Kıyma
2 adet soğan
2 adet sivri biber 
Yarım demet maydanoz
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet domates
Tuz, karabiber

TARİFİ
Bir kapta elediğiniz unu, yumurtayı, yarım su bardağı sıvı yağını, kabartma tozunu, tuz ve sütü karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru 24 adet küçük parçalara ayırın, temiz bir bez örterek 10 dakika kadar dinlendirin. Hamurlar dinlenirken içi harcı için küçük bir tencerede ince kıyılmış soğanları, biberi sıvı yağda kavurun, kıymayı da ilave ederek kavurmaya devam edin. Rendelediğiniz domatesleri ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin. Tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanozlar da ilave edilerek içi harcı hazırlanmış olur. Daha sonra her bir bezeyi nişasta ile küçük boyda açın ve tekrar nişastalayın. 12 adet üst üste konulacak şekilde 2 grup elde edin. Bunları da tepsi boyunca merdaneyle açın. Yağladığınız tepsiye 1.grubu serin ve üzerine hazırlanan iç harcını koyun sonra açılan 2.grup hamurunu serin. Bıçak ile dilimledikten sonra üzerine ısıttığınız sıvı yağını gezdirin. En son çörek otu serpiştirin ve fırına verin.



0 yorum: