Mutfak: Türk
MALZEMELER
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı nişasta
Aldığı kadar un
1 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı çörek otu
İç harcı için:
200 gr. Kıyma
2 adet soğan
2 adet sivri biber
Yarım demet maydanoz
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet domates
Tuz, karabiber
TARİFİ
Bir kapta elediğiniz unu, yumurtayı, yarım su bardağı sıvı
yağını, kabartma tozunu, tuz ve sütü karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru
24 adet küçük parçalara ayırın, temiz bir bez örterek 10 dakika kadar
dinlendirin. Hamurlar dinlenirken içi harcı için küçük bir tencerede ince
kıyılmış soğanları, biberi sıvı yağda kavurun, kıymayı da ilave ederek
kavurmaya devam edin. Rendelediğiniz domatesleri ekleyin ve suyunu çekene kadar
pişirin. Tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanozlar da ilave edilerek içi
harcı hazırlanmış olur. Daha sonra her bir bezeyi nişasta ile küçük boyda açın
ve tekrar nişastalayın. 12 adet üst üste konulacak şekilde 2 grup elde edin. Bunları
da tepsi boyunca merdaneyle açın. Yağladığınız tepsiye 1.grubu serin ve üzerine
hazırlanan iç harcını koyun sonra açılan 2.grup hamurunu serin. Bıçak ile
dilimledikten sonra üzerine ısıttığınız sıvı yağını gezdirin. En son çörek otu
serpiştirin ve fırına verin.
0 yorum:
Yorum Gönder