23 Haziran 2014 Pazartesi

Acılı Ezme Tarifi

Mutfak: Türk
Süre: 15 dk.

MALZEMELER
2 büyük domates
Yarım demek taze soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım çorba kaşığı biber salçası
4 diş sarımsak
2 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Yarım limon suyu ya da nar ekşisi
Yeteri kadar zeytinyağı

TARİFİ
Domates, sivri biber, taze soğan ve maydanozu ince ince kıyın (mutfak robotu kullanmamanızı tavsiye ederiz). Salça, tuz, nane ve pul biberi iyice karıştırın (salça eriyinceye kadar). En son olarak limon suyu ya da nar ekşisini de ekledikten sonra salatanız servise hazırdır.



0 yorum: