25 Haziran 2014 Çarşamba

Sakızlı Hünkar Muhallebisi Tarifi

Mutfak: Türk
Süre: 15 dk.

MALZEMELER
1,5 su bardağı şeker
5 su bardağı süt
1,5 su bardağı mısır nişastası
1 su bardağı su
3 adet çam sakızı
1 su bardağı file fıstık

TARİFİ
Süt ile şekeri bir tencerede orta ateşte karıştırın. Çam sakızını ince ince kıyın, sütün içine ekleyin ve kaynamaya bırakın. Başka bir kapta mısır nişastasıyla 1 bardak soğuk suyu iyice çırpın, nişastanın topaklanmamasını sağlayın. Süt kaynamaya başlayınca içine file fıstıklar ilave edilir. Hazırladığınız nişastayı yavaş yavaş tenceredeki sütün üzerine dökün. Sütü kaşık ya da bir çırpıcıyla sürekli karıştırmaya devam edin. Tüm karışımı orta ateşte 1-2 dakika daha kaynatın ve ocağı kapatın. Tatlıyı dilediğiniz bir kalıba ya da cam bir kaba dökün ve şekil vererek kesin. Vişne sosu, taze çilek ya da file fıstıklarla süsleyip servis hazır edebilirsiniz.




0 yorum: