
Mutfak: Türk
Süre: 15 dk.
MALZEMELER
1,5 su bardağı şeker
5 su bardağı süt
1,5 su bardağı mısır nişastası
1 su bardağı su
3 adet çam sakızı
1 su bardağı file fıstık
TARİFİ
Süt ile şekeri bir tencerede orta ateşte karıştırın. Çam sakızını
ince ince kıyın, sütün içine ekleyin ve kaynamaya bırakın. Başka bir kapta
mısır nişastasıyla 1 bardak soğuk suyu iyice çırpın, nişastanın
topaklanmamasını sağlayın. Süt kaynamaya başlayınca içine file fıstıklar ilave
edilir. Hazırladığınız nişastayı yavaş yavaş tenceredeki sütün üzerine dökün. Sütü
kaşık ya da bir çırpıcıyla sürekli karıştırmaya devam edin. Tüm karışımı orta
ateşte 1-2 dakika daha kaynatın ve ocağı kapatın. Tatlıyı dilediğiniz bir
kalıba ya da cam bir kaba dökün ve şekil vererek kesin. Vişne sosu, taze çilek ya da file
fıstıklarla süsleyip servis hazır edebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder