28 Haziran 2014 Cumartesi

Yaz Pilavı Tarifi

Mutfak: Türk
Süre: 45 dk.

MALZEMELER
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
2 adet domates
4 adet sivri biber
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Yarım bağ taze soğan
4 su bardağı su
Tuz

TARİFİ
Tencerede sıvı yağı, salçayı, sivri biberi, rendelenmiş domatesi, yıkanmış bulguru kavurun ve tuz ile 4 su bardağı suyu ekleyip suyunu fazla çektirmeden pişirin. İnce kıyılmış maydanoz, dereotu ve taze soğanları da pişmiş olan pilavın içine ekleyin 1-2 dakika daha pişirin. Suyu fazla çekilmeden pişirilmesi tavsiye edilir.


0 yorum: