Süre: 60 dk.
MALZEMELER
Yarım kg. kıyma
3 iri dilim bayat ekmek içi
1 adet kuru soğan
1 su bardağı bezelye
Püresi için:
Yarım kg. patates (haşlanmış)
2 adet yumurta
2 kaşık margarin
Tuz
Sosu için:
2 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı margarin
1 çay kaşığı biber salçası
5 su bardağı su
Tuz, karabiber
TARİFİ
Derin bir kasenin içinde kıymayı, rendelenmiş soğanı,
ıslatılmış-sıkılmış ekmeği, yumurtayı, tuz ve karabiberi iyice yoğurun. Yumurta
büyüklüğünde köfteler yapın. Köftelerin üst kısmını biraz çukurlaştırın ve
yağlanmış tepsiye dizip fırına verin. Haşlanmış patatesleri püre yapın. İçine yumurta,
margarin ve tuz katarak iyice karıştırın. Bezelyeleri tepsideki köftelerin
üzerine koyun, hazırladığınız püreyi de onun üzerine koyun. Başka bir tencerede
orta ateşte margarini, salçaları su ile salça sosu yapın, tuz ve karabiberi de
eklemeyi unutmayın. Hazır olan salça sosunu tepsiye dökün ve tekrar fırına
verin püreler pembeleşinceye kadar pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder