Süre: 90 dk.
MALZEMELER
Yarım kg. tel kadayıf
2 yemek kaşığı pekmez
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı ceviz içi
Şerbeti için:
3-4 su bardağı sıcak su
Yarım limon
Yarım kg. şeker
TARİFİ
Derin bir kapta kadayıfı tel tel ayırın. Tavada erittiğiniz
1 yemek kaşığı tere yağını eritin ve kadayıfın üzerine dökün. Yağın kadayıfa
yayılmasını sağlamak için iyice karıştırın. 2 yemek kaşığı tere yağını eritin ve
2 yemek kaşığı pekmezle karıştırın. Karışımı fırın tepsisine yayın. Üzerine
bütün halinde ceviz içlerini sırayla dizin. Kadayıfın yarısını bir kat tepsiye
yayın. 1 su bardağı cevizi dövdükten sonra kadayıfın üzerine serpin. Kalan
kadayıfı da yerleştirin. Önceden ısıttığınız 170 derecelik fırına verin ve
üzeri kızarıncaya kadar yarım saat pişirin. Pişen kadayıfı bir başka fırın
tepsisine ters çevirin, alttaki cevizler üste geçsin diye. Bu arada tencereye
3-4 su bardağı sıcak su dökün ve içine yarım limon ile şekeri ekleyin. 10
dakika orta ateşte kaynatın. Hazırladığınız şerbeti soğuttuktan sonra bir kepçe
yardımıyla fırından çıkmış sıcak kadayıfın üzerine dökün. Kadayıfınız servise
hazırdır.
0 yorum:
Yorum Gönder