Süre: 90 dk.
MALZEMELER
1 bütün piliç
100 gr. Taze fasulye
1 adet patlıcan
2 adet kabak
2 adet domates
5 diş sarımsak
2 adet soğan
3 adet çarliston biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber
TARİFİ
Pilici ince tüyleri ocakta yakılıp yıkandıktan sonra
parçalara ayırın. Çelik tencerenin altına önce kemikli etler dizin. Biraz tuz
ve karabiber serpin. Taze fasulyeyi, patlıcan ve kabaklar iri iri doğrayın.
Soğan, sarımsak, biber ve domatesleri de ince ince doğrayın ve bütün sebzeleri
birbirine karıştırın. Pilicin üzerine dökün. Tuz, karabiber, sıvı yağ ve 1 su
bardağı suyu ekleyip pişirin. Piştikten sonra bir yarım saat kadar dinlendirin
daha sonra servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder