27 Haziran 2014 Cuma

Sebzeli Tavuk Tarifi

Mutfak: Türk
Süre: 90 dk.

MALZEMELER
1 bütün piliç
100 gr. Taze fasulye
1 adet patlıcan
2 adet kabak
2 adet domates
5 diş sarımsak
2 adet soğan
3 adet çarliston biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber

TARİFİ
Pilici ince tüyleri ocakta yakılıp yıkandıktan sonra parçalara ayırın. Çelik tencerenin altına önce kemikli etler dizin. Biraz tuz ve karabiber serpin. Taze fasulyeyi, patlıcan ve kabaklar iri iri doğrayın. Soğan, sarımsak, biber ve domatesleri de ince ince doğrayın ve bütün sebzeleri birbirine karıştırın. Pilicin üzerine dökün. Tuz, karabiber, sıvı yağ ve 1 su bardağı suyu ekleyip pişirin. Piştikten sonra bir yarım saat kadar dinlendirin daha sonra servis yapın.




0 yorum: