19 Haziran 2014 Perşembe

Tarhana Çorbası Tarifi

Mutfak: Türk
Süre: 20 dk.

MALZEMELER
4 dolu yemek kaşığı tarhana
8 bardak et suyu veya su
100 gr. kıyma (et suyu olursa gеrеkmеz)
1 büyük domates
1 yemek kaşığı tеpеlеmе yemek tereyağı

TARİFİ
Tarhanayı 1 bardak su veya et suyuyla ıslatın. Kıymayı yağla birlikte 4-5 dakika kavurun. Doğranmış domatesleri karıştırıp 3-4 dakika daha pişirin. Kalan et suyunu ve ıslatılmış tarhanayı kıymaya katın.
Ara sıra karıştırarak 10 dakika daha pişirin. 



Not: Kıyma kullanılmadığı zaman domatesi süzgeçten geçirin ya da küçük parçalara doğrayıp yağla biraz pişirin.



0 yorum: