Mutfak: Türk
MALZEMELER
4 adet patates (patatesler haşlanmış ve püre haline
getirilmiş)
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
2 tatlı kaşığı maya
1 tatlı kaşığı şeker
2 yumurta
2 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
300 gr. Peynir
Yarım demet maydanoz
TARİFİ
Ilık sütle maya ve şekeri eritin. Patates püresini, 1
yumurtayı, sıvıyağ, tuz ve elenmiş unu da ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin
ve mayalanmaya bırakın. Hamuru tekrar yoğurun, yumurta büyüklüğünde parçalar alıp
10-12 cm çapında açın ve peynir, maydanozla ve yumurta akı hazırladığınız içi
koyun. Sarılarak ay şeklinde kıvırın ve yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine sıvıyağ
ve yumuşta sarısı karışımını sürdükten sonra fırında pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder