24 Haziran 2014 Salı

Patatesli Ayçöreği Tarifi

Mutfak: Türk
Süre:45 dk.

MALZEMELER
4 adet patates (patatesler haşlanmış ve püre haline getirilmiş)
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
2 tatlı kaşığı maya
1 tatlı kaşığı şeker
2 yumurta
2 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
300 gr. Peynir
Yarım demet maydanoz

TARİFİ
Ilık sütle maya ve şekeri eritin. Patates püresini, 1 yumurtayı, sıvıyağ, tuz ve elenmiş unu da ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin ve mayalanmaya bırakın. Hamuru tekrar yoğurun, yumurta büyüklüğünde parçalar alıp 10-12 cm çapında açın ve peynir, maydanozla ve yumurta akı hazırladığınız içi koyun. Sarılarak ay şeklinde kıvırın ve yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine sıvıyağ ve yumuşta sarısı karışımını sürdükten sonra fırında pişirin.


0 yorum: