Mutfak: Türk
MALZEMELER
175 gr. Tereyağı
200 gr. Toz şeker
2 yumurta
1 paket vanilya
Alabildiği kadar un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tutam tuz
TARİFİ
Tereyağı ve şekeri mikserle krema kıvamına gelinceye kadar
çırpın. Yumurtaları ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu
ve tuzu bir kapta harmanlayıp eleyerek ekleyin ve yoğurun. Hamuru en az 1 saat
buzdolabında soğutun. Fırını 200 dereye ayarlayın. Hamuru unlanmış zeminde
yarım cm kalınlığında açın. Dikdörtgen bir kalıpla keserek parçalara ayırın. Her
bir parçanın iki köşesini kesip iki köşenin ortasını pipetle delin. Yağlı kağıt
serili tepsiye 2,5 cm aralıklarla dizin. Fazla kızarmasına müsaade etmeden 5-10
dakika fırında pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Bisküvilere önceden
tasarladığınız ip ya da kurdeleleri geçirin. Çikolatayı benmari usulü eritip
bisküvilerin alt kısmını çikolataya batırın. Izgara teli üzerinde çikolata
donuncaya kadar bekletilir ve servise sunulur.
0 yorum:
Yorum Gönder