18 Haziran 2014 Çarşamba

Çay Poşeti Bisküvi Tarifi

Mutfak: Türk
Süre: 120 dk.

MALZEMELER
175 gr. Tereyağı
200 gr. Toz şeker
2 yumurta
1 paket vanilya
Alabildiği kadar un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tutam tuz

TARİFİ
Tereyağı ve şekeri mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurtaları ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve tuzu bir kapta harmanlayıp eleyerek ekleyin ve yoğurun. Hamuru en az 1 saat buzdolabında soğutun. Fırını 200 dereye ayarlayın. Hamuru unlanmış zeminde yarım cm kalınlığında açın. Dikdörtgen bir kalıpla keserek parçalara ayırın. Her bir parçanın iki köşesini kesip iki köşenin ortasını pipetle delin. Yağlı kağıt serili tepsiye 2,5 cm aralıklarla dizin. Fazla kızarmasına müsaade etmeden 5-10 dakika fırında pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Bisküvilere önceden tasarladığınız ip ya da kurdeleleri geçirin. Çikolatayı benmari usulü eritip bisküvilerin alt kısmını çikolataya batırın. Izgara teli üzerinde çikolata donuncaya kadar bekletilir ve servise sunulur.   



0 yorum: