20 Haziran 2014 Cuma

Portakallı İrmik Helvası Tarifi

Mutfak: Türk
Süre: 35 dk.

MALZEMELER
Yarım kg. irmik
Yarım kg. şeker
5 çorba kaşığı (200 gr.)  margarin ya da 2 çay bardağı sıvı yağ
1 lt. süt (tercihe göre aynı miktarda su)
Kabuğu rendelenmiş portakal
2 çorba kaşığı fıstık

TARİFİ
Bir tencerede margarini eritin ya da tercihe göre sıvı yağ kullanın, irmiği ve fıstıkları ekleyin, fıstıklar pembeleşinceye kadar karıştırın. Kavurduğunuz irmik ve fıstıkların üzerine şekeri de ekleyip ocağın altını kapatın ya da çok kısık ateşte bırakın. Ayrı bir çukur kapta sütü ya da tercihinize göre suyu ısıtın. Rendelenmiş portakal kabukları sütün içine ekleyip 2 dakika kadar karıştırın. Şekerin üzerine de ısıtılan sütü ekleyip karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın. Tencerede kısık ateşte 20-30 dakika pişirin. Pişirme işleminden sonra tenceredeki irmiği birkaç kez karıştırın. Daha sonra helvayı küçük kaseye koyup tabağa ters çevirerek servis yapabilirsiniz. Ilık ya da soğuk servise sunabilirsiniz.


0 yorum: