Mutfak: Türk
MALZEMELER
Yarım kg. irmik
Yarım kg. şeker
5 çorba kaşığı (200 gr.) margarin ya da 2 çay bardağı sıvı yağ
1 lt. süt (tercihe göre aynı miktarda su)
Kabuğu rendelenmiş portakal
2 çorba kaşığı fıstık
TARİFİ
Bir tencerede margarini eritin ya da tercihe göre sıvı yağ
kullanın, irmiği ve fıstıkları ekleyin, fıstıklar pembeleşinceye kadar
karıştırın. Kavurduğunuz irmik ve fıstıkların üzerine şekeri de ekleyip ocağın
altını kapatın ya da çok kısık ateşte bırakın. Ayrı bir çukur kapta sütü ya da
tercihinize göre suyu ısıtın. Rendelenmiş portakal kabukları sütün içine
ekleyip 2 dakika kadar karıştırın. Şekerin üzerine de ısıtılan sütü ekleyip
karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın. Tencerede kısık ateşte 20-30 dakika
pişirin. Pişirme işleminden sonra tenceredeki irmiği birkaç kez karıştırın. Daha
sonra helvayı küçük kaseye koyup tabağa ters çevirerek servis yapabilirsiniz. Ilık
ya da soğuk servise sunabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder