27 Haziran 2014 Cuma

Badem Tatlısı Tarifi

Mutfak: Türk
Süre: 55 dk.

MALZEMELER
1 çorba kasesi tahin
1 çorba kasesi pekmez
Yarım su bardağı un
1 su bardağı toz badem
7 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 kg. şeker (şerbeti için)
3-4 su bardağı su
Yarım limon

TARİFİ
Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını birbirinden ayırdıktan sonra beyazları şekerle birlikte bir kapta şeker eriyip yumurtalar köpürene kadar iyice çırpın. Kıvamı krem şanti gibi olsun ve çırpma işlemini mikserle yaparsanız daha kolay olur. Çırptığınız şeker ve yumurtanın içine unu, toz bademi, yumurta sarılarını, tahini ve pekmezi de ilave edin ve tekrar karıştırın. Cam bir fırın kabını ya da tepsiyi yağladıktan sonra karışımı dökün ve önceden ısıttığınız 180 derecelik fırına verin.  Yaklaşık 40-45 dakika kontrol ederek pişirin.  Şerbeti içinse 1 kilo şekeri 3-4 su bardağı suyla kaynamaya bırakın ve karıştırarak şekeri eritin. Şurup kıvamına gelmek üzereyken yarım limonun suyunu ekleyin ve biraz daha kaynatıp ocağı kapatın, şerbeti soğumaya bırakın. Fırından çıkardığınız tatlının üzerine soğutulan şerbeti dökün. Üzerini kıyılmış bademlerle süsleyebilirsiniz. Soğuk servis edin.




0 yorum: