Mutfak: Türk
MALZEMELER
1 çorba kasesi tahin
1 çorba kasesi pekmez
Yarım su bardağı un
1 su bardağı toz badem
7 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 kg. şeker (şerbeti için)
3-4 su bardağı su
Yarım limon
TARİFİ
Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını birbirinden
ayırdıktan sonra beyazları şekerle birlikte bir kapta şeker eriyip yumurtalar
köpürene kadar iyice çırpın. Kıvamı krem şanti gibi olsun ve çırpma işlemini
mikserle yaparsanız daha kolay olur. Çırptığınız şeker ve yumurtanın içine unu,
toz bademi, yumurta sarılarını, tahini ve pekmezi de ilave edin ve tekrar
karıştırın. Cam bir fırın kabını ya da tepsiyi yağladıktan sonra karışımı dökün
ve önceden ısıttığınız 180 derecelik fırına verin. Yaklaşık 40-45 dakika kontrol ederek
pişirin. Şerbeti içinse 1 kilo şekeri
3-4 su bardağı suyla kaynamaya bırakın ve karıştırarak şekeri eritin. Şurup
kıvamına gelmek üzereyken yarım limonun suyunu ekleyin ve biraz daha kaynatıp
ocağı kapatın, şerbeti soğumaya bırakın. Fırından çıkardığınız tatlının üzerine
soğutulan şerbeti dökün. Üzerini kıyılmış bademlerle süsleyebilirsiniz. Soğuk
servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder