Süre: 30 dk.
MALZEMELER
1 su bardağı kuru fasulye (geceden ıslatılmış)
2 adet domates
1 adet kuru soğan (büyük)
Yarım demet maydanoz
3 adet haşlanmış yumurta
2 yemek kaşığı sirke
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı pul biber
TARİFİ
Önceden ıslattığınız kuru fasulyeleri düdüklü tencerede
10-15 dakika haşlayın ve suyunu süzün. Geniş bir kaseye haşladığınız
fasulyeleri, ince uzun kıyılmış soğanı, ince kıyılmış maydanozu ve ince küp küp
doğradığınız domatesleri koyup, karıştırın. Başka küçük bir kasede sıvıyağ,
sirke, tuz ve pul biberi iyice çırpın. Fasulyelerin üzerine dökün ve iyice
harmanlayın. Servis tabağına aldığınız fasulyeleri haşlanmış yumurta ile
süsleyip servise sunabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder