24 Haziran 2014 Salı

Fasulye Piyazı Tarifi

Mutfak: Türk
Süre: 30 dk.

MALZEMELER
1 su bardağı kuru fasulye (geceden ıslatılmış)
2 adet domates
1 adet kuru soğan (büyük)
Yarım demet maydanoz
3 adet haşlanmış yumurta
2 yemek kaşığı sirke
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı pul biber

TARİFİ
Önceden ıslattığınız kuru fasulyeleri düdüklü tencerede 10-15 dakika haşlayın ve suyunu süzün. Geniş bir kaseye haşladığınız fasulyeleri, ince uzun kıyılmış soğanı, ince kıyılmış maydanozu ve ince küp küp doğradığınız domatesleri koyup, karıştırın. Başka küçük bir kasede sıvıyağ, sirke, tuz ve pul biberi iyice çırpın. Fasulyelerin üzerine dökün ve iyice harmanlayın. Servis tabağına aldığınız fasulyeleri haşlanmış yumurta ile süsleyip servise sunabilirsiniz.



0 yorum: