5 Ekim 2013 Cumartesi

Yoğurt Soslu Kepekli Tagliatella Tarifi



Yoğurt Soslu Kepekli Tagliatella Tarifi




























(4 kişilik) Malzemeler: 

1 paket  Kepekli Tagliatella 
1 su bardağı  Yoğurt 
1 adet yumurta 
1/2 bağ maydanoz 

1 adet orta boy soğan 
1 diş sarımsak 
1 çay kcişığı kimyon 

1/2 çay bardağı zeytinyağı 
Tuz ve karabiber 



Hazırlanışı: 

Yumurtayı iyi haşlayın, soyun ve bıçak kıyması yapın. 
Maydanozu temizledikten sonra kabaca doğrayın. 
Sarımsağı püre yapın. 
Yoğurt, yumurta, maydanoz ve sarımsağı çırpma teliyle 
karıştırın ve buzdolabında dinlendirin. 

Soğanı tel tel doğrayın ve zeytinyağında rengi değişene 
kadar pişirerek oda sıcaklığında soğutun. 

Soğuyan soğanı yağı ile birlikte yoğurda ilave ederek 
tuz ve karabiberle lezzetlendirin. 
Makarnayı bol tuzlu suda haşlayın, süzdürün ve sudan 
geçirerek soğutun.  
Yoğurdu makarnayla karıştırarak servis edin. 
Afiyet olsun