Yoğurt Soslu Kepekli Tagliatella Tarifi
(4 kişilik) Malzemeler:
1 paket Kepekli Tagliatella
1 su bardağı Yoğurt
1 adet yumurta
1/2 bağ maydanoz
1 adet orta boy soğan
1 diş sarımsak
1 çay kcişığı kimyon
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Tuz ve karabiber
Hazırlanışı:
Yumurtayı iyi haşlayın, soyun ve bıçak kıyması yapın.
Maydanozu temizledikten sonra kabaca doğrayın.
Sarımsağı püre yapın.
Yoğurt, yumurta, maydanoz ve sarımsağı çırpma teliyle
karıştırın ve buzdolabında dinlendirin.
Soğanı tel tel doğrayın ve zeytinyağında rengi değişene
kadar pişirerek oda sıcaklığında soğutun.
Soğuyan soğanı yağı ile birlikte yoğurda ilave ederek
tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
Makarnayı bol tuzlu suda haşlayın, süzdürün ve sudan
geçirerek soğutun.
Yoğurdu makarnayla karıştırarak servis edin.
Afiyet olsun