8 Ekim 2013 Salı

Yuvalama

Yuvalama Tarifi




MALZEMELER 
500 gr parça kuzu eti - 1 su bardağı geceden ıslatılmış nohut - 2 su bardağı pirinç
(geceden ıslatılmış ve kurumaya bırakılmış) 
250 gr yağsız dana kıyma (iki kere çekilmiş) 
5 su bardağı süzme yoğurt 
2 yemek kaşığı sadeyağ veya tereyağı 
1 yemek kaşığı nane - Tuz, karabiber 


HAZIRLANIŞI 
Kuzu etini bol suyla yıkayıp tencereye alın. 6-7 bardak su ekleyip 45 dakika pişirin. " Üzerinde biriken köpüğü bir kaşıkla alın., 
Nohudu ekleyip pişirmeye devam edin. Köftenin harcı için pirinç
ve kıymayı bir kaba alın. Tuz ve kara biber ekleyip yoğurun



 Nohuttan küçük köfteler hazırlayın.Hazırladığınız köfteleri bir süzgecin içine alın.Süzgeci tencerenin üzerine yerleştirip tencerenin kapağını kapatın ve 20-25 dakika buharda pişirin. 
Süzme yoğurdu bir kaseye alıp çorbanın suyundan birkaç kaşık ekleyip yoğurdun ılınmasını sağlayın. Yoğurdu tencereye azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin. Bir taşım pişirip 
köfteleri ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Tereyağı ve sadeyağı tavaya alıp ısıtın. Naneyi ekleyip çorbanın üzerine gezdirin. 

Yanında pirinç pilavıyla birlikte servis yapın. 

Afiyet Olsun