11 Ekim 2013 Cuma

Susamlı bayram çöreği

Susamlı bayram çöreği

6 KişiLiK


MALZEMELER
3.5 su bardağı un - 1 yumurta
Yarım su bardağı yoğurt
60 gr tereyağı
2/3 su bardağı ayçiçeği yağı
ı tatlı kaşığı tuz - ı tatlı kaşığı mahlep
2 tatlı kaşığı toz şeker
ı paket kabartma tozu


ÜZERi içiN
ı su bardağı pekmez
Yarım su bardağı su - Susam



HAZIRLANIŞI
Fırını 170 dereceye ayarlayın. Unu yoğurma kabına eleyerek ortasını çukur şeklinde açın. Yumurta, ayçiçeği yağı, tereyağı, tuz, mahlep, şeker ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın ve iyice
yoğurun. Pekmez ve suyu bir kasede karıştırın.Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp pekmezli suya ve bolca susama bulayın.
Kömbe kaşığına bastırıp şekillendirdikten sonra yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizin.
Tüm hamur bitinceye kadar işlemi tekrarlayın.Tepsiyi fırına yerleştirip üzeri kızarıncaya kadar
pişirin. Fırından çıkarıp ızgara teli üzerinde 50 dakika soğuttuktan sonra servis yapın.