4 Ekim 2013 Cuma

Sebzeli Patates Püresi

Sebzeli Patates Püresi




(4 kişilik) Malzemeler: 

1 1/2 su bardağı Süt 

1 çay bardağı rendelenmiş Taze Koşar Peyniri 
6 adet orta boy patates 
1 adet havuç 

4 adet taze soğan 
Tuz ve karabiber 


Hazırlanışı: 

Havucu temizledikten sonra rendenin kalın kısmıyla 
rendeleyin. 
Sütü ısıtarak havucu ilave edin. 

Yaklaşık 1O dakika kısık ateşte havucu sütle 
haşlayarak kenara alın. 

Patatesleri haşladıktan sonra soyun ve eziciyle 
püre yapın. 
Ezilmiş patatese havuçlu sütü, kıyı/mış taze soğanı 

ve peyniri ilave ederek tahta kaşıkla homojen oluncaya 

kadar karıştırıp servis edin. Afiyet olsun 

0 yorum: