Bademli ve Çilekli Muhallebi Tarifi
Bademin insan vücudu için faydasını bilmeyen yoktur. Özellikle yaş olarak tüketilen badem, bedenin ihtiyacı olan magnezyum miktarını karşılamakta birebirdir. Badem katkılı yemek tariflerinde ki lezzet bir başka olmaktadır. Şimdi bu tariflerden biri olan bademli ve çilekli muhallebinin nasıl yapıldığını öğreneceksiniz.
Bademli ve Çilekli Muhallebi
(4 kişilik) Malzemeler:
5 adet ½ ml Çilek Aromalı Süt
3 yemek kaşığı Çilek Reçeli
35 gr mısır nişastası
5 adet ½ ml Çilek Aromalı Süt
3 yemek kaşığı Çilek Reçeli
35 gr mısır nişastası
1/2 çay bardağı file badem
Hazırlanması:
Süt ve reçeli mutfak robotundan geçirerek
karışımı tencereye alın.
karışımı tencereye alın.
Kısık ateşte kaynattıktan sonra ateşi hafifletin.
Nişastayı 1 yemek kaşığı suyla açıp yavaşça
karışıma ilave ederek çıpma teliyle
durmadan karıştırın.
karışıma ilave ederek çıpma teliyle
durmadan karıştırın.
Son olarak bademleri ilave edin.
Muhallebiyi kaselere bölüştürerek buzdolabında
en az 2 saat soğuttuktan sonra servis edin.
en az 2 saat soğuttuktan sonra servis edin.
Afiyet olsun ..