4 Ekim 2013 Cuma

Soğuk Buğday Çorbası

Soğuk Buğday Çorbası 


(4 kişilik) Malzemeler: 
2 litre  Ayran 

1 çay bordağ i buğday 
1 adet salatalık 
3 dal dereotu 
ı diş sarımsak 
ı çay kaşığı pul biber 

1 /2 çay bardağı zeytinyağı 
1 yemek kaşığı nar ekşisi 


Hazırlanışı: 

Buğdayı bol tuzlu suda açı/ana kadar 
ağır ağır tıngırdatarak süzdürün. 

Salatalık, dereotu, zeytinyağı ve sarımsağı 
mutfak robotundan geçirerek püre yapın. 

Karışımı ayran ve pul biberle birleştirerek en az 
30 dakika buzdolabında dinlendirin. 

Ardından hoşlanmış buğdayları ilave edin ve 
soğuk çarbanın üzerine nar ekşisi gezdirerek 
servis edin. Afiyet olsun .. 

0 yorum: