Soğuk Buğday Çorbası

(4 kişilik) Malzemeler:
2 litre Ayran
1 çay bordağ i buğday
1 adet salatalık
3 dal dereotu
ı diş sarımsak
ı çay kaşığı pul biber
1 /2 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı nar ekşisi

Hazırlanışı:
Buğdayı bol tuzlu suda açı/ana kadar
ağır ağır tıngırdatarak süzdürün.
Salatalık, dereotu, zeytinyağı ve sarımsağı
mutfak robotundan geçirerek püre yapın.
Karışımı ayran ve pul biberle birleştirerek en az
30 dakika buzdolabında dinlendirin.
Ardından hoşlanmış buğdayları ilave edin ve
soğuk çarbanın üzerine nar ekşisi gezdirerek
servis edin. Afiyet olsun ..

(4 kişilik) Malzemeler:
2 litre Ayran
1 çay bordağ i buğday
1 adet salatalık
3 dal dereotu
ı diş sarımsak
ı çay kaşığı pul biber
1 /2 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Hazırlanışı:
Buğdayı bol tuzlu suda açı/ana kadar
ağır ağır tıngırdatarak süzdürün.
Salatalık, dereotu, zeytinyağı ve sarımsağı
mutfak robotundan geçirerek püre yapın.
Karışımı ayran ve pul biberle birleştirerek en az
30 dakika buzdolabında dinlendirin.
Ardından hoşlanmış buğdayları ilave edin ve
soğuk çarbanın üzerine nar ekşisi gezdirerek
servis edin. Afiyet olsun ..
0 yorum:
Yorum Gönder