Tatlı Ekşi Tavuk Tarifi
4 kişilik Malzemeler:
2 su bardağı Yeşil Sebze Meyve Suyu
1/2 çay bardağı Krema
1/2 yemek kaşığı Tereyağı
4 adet tavuk but
1 adet soğan
2 diş sarımsak
Tuz ve karabiber
Hazırlanışı:
Soğanı tel tel dilimleyin
Sarımsağı ince dilimfevin.
Tavada yağı eriterek soğanı yaklaşık 2 dakika
soteledikten sonra biberi ve sarımsağı ilave edin ve
2 dakika daha soteleyin.
Tavukları tuz ve kcrobiber]s lezzetlendirdikten sonra
önceden 200 derecede ısıtıimış fırında üstleri
kızarıp içi çiğ kalacak şekilde 15 dakika pişirin.
Soğanların üzerine sebze meyve suyunu ve
fırınlanmış butları ilave ederek kapağı kapalı şekilde
yaklaşık 20 dakika pişirin.
Suyun yarı yarıya çektiğinden emin olduktan sonra
krema, tuz ve karabiberini ilave ederek servis edin.
Afiyet olsun ...
0 yorum:
Yorum Gönder