4 Ekim 2013 Cuma

Tatlı Ekşi Tavuk Tarifi

Tatlı Ekşi Tavuk Tarifi


4 kişilik Malzemeler: 

2 su bardağı Yeşil Sebze Meyve Suyu 
1/2 çay bardağı Krema 
1/2 yemek kaşığı Tereyağı 
4 adet tavuk but 
1 adet soğan 
2 diş sarımsak 
Tuz ve karabiber 










Hazırlanışı: 
Soğanı tel tel dilimleyin 
Sarımsağı ince dilimfevin. 
Tavada yağı eriterek soğanı yaklaşık 2 dakika 
soteledikten sonra biberi ve sarımsağı ilave edin ve 
2 dakika daha soteleyin. 
Tavukları tuz ve kcrobiber]s lezzetlendirdikten sonra 
önceden 200 derecede ısıtıimış fırında üstleri 
kızarıp içi çiğ kalacak şekilde 15 dakika pişirin. 
Soğanların üzerine sebze meyve suyunu ve 
fırınlanmış butları ilave ederek kapağı kapalı şekilde 
yaklaşık 20 dakika pişirin. 


Suyun yarı yarıya çektiğinden emin olduktan sonra 
krema, tuz ve karabiberini ilave ederek servis edin. 
Afiyet olsun ... 

0 yorum: