Bayram Sofraları
Bayram sofraları yedi bölgemizde de bin bir çeşit lezzetin özenle
hazırlandığı sofralardır. Gelenekselleşmiş tariflerden tutunda yeni keşfedilmiş
yeni lezzetlere kadar mükemmel bir hazırlık yaparak karşılanır bayram. Tüm Anadolu'nun bayram sofralarını sizlerle paylaşmasak ta Antep'te bayram sofrası geleneğimizin
güzelliğini ispatlar niteliktedir. Sadece Antep yemekleri değil, pek çok ilde
buna benzer lezzetler ağzımızı şimdiden sulandırmaya yetti de artı bile. Karış
karış lezzet ve bereket kokan Anadolu mutfağından birkaç bayram mutfağı
önerisini sizlerin beğenisine sunuyoruz.
İÇLİ KÖFTE TARİFİ
6 Kişilik
MALZEMELER
MALZEMELER
Dış Harcı İçin
500 gr çiğ köftelik kıyma
5 su bardağı simit (ince bulgur)
1 soğan ·2 yemek kaşığı kırmızı pul biber
Tuz, karabiber· Kızartmak için zeytinyağı
Tuz, karabiber· Kızartmak için zeytinyağı
İç Harcı İçin
1 kg orta yağlı kıyma· 1 su bardağı ceviz içi
4 orta boy soğan • Kırmızı pul biber, tuz
Antep fıstığı
4 orta boy soğan • Kırmızı pul biber, tuz
Antep fıstığı
Kızartmak İçin
Zeytinyağı
Zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
İçli köftenin iç harcı için kıymayı ve kıyılmış soğanı tavaya alıp yağsız olarak orta ateşte kavurun. ince kırılmış ceviz içi, Antep fıstığı, kırmızı pul biber ve tuzu ekleyip karıştırın. Çiğ köfteli
kıyma, simit, kıyılmış soğan, tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi geniş bir kaba alıp simit yumuşayana kadar arada bir su ekleyerek yoğurun. Hazırladığınız bu harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın işaret parmağınızı kullanarak içini oyun. Oluşa boşluğa kıymalı harcı doldurup ağız kısmını sıkıca kapatın. Hazırladığınız köfteleri zeytinyağında kızartın Sıcak olarak servis yapın.
kıyma, simit, kıyılmış soğan, tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi geniş bir kaba alıp simit yumuşayana kadar arada bir su ekleyerek yoğurun. Hazırladığınız bu harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın işaret parmağınızı kullanarak içini oyun. Oluşa boşluğa kıymalı harcı doldurup ağız kısmını sıkıca kapatın. Hazırladığınız köfteleri zeytinyağında kızartın Sıcak olarak servis yapın.