7 Ekim 2013 Pazartesi

Bayram sofraları -İçli Köfte

  Bayram Sofraları 

Bayram sofraları yedi bölgemizde de bin bir çeşit lezzetin özenle hazırlandığı sofralardır. Gelenekselleşmiş tariflerden tutunda yeni keşfedilmiş yeni lezzetlere kadar mükemmel bir hazırlık yaparak karşılanır bayram. Tüm Anadolu'nun bayram sofralarını sizlerle paylaşmasak ta Antep'te bayram sofrası geleneğimizin güzelliğini ispatlar niteliktedir. Sadece Antep yemekleri değil, pek çok ilde buna benzer lezzetler ağzımızı şimdiden sulandırmaya yetti de artı bile. Karış karış lezzet ve bereket kokan Anadolu mutfağından birkaç bayram mutfağı önerisini sizlerin beğenisine sunuyoruz.


İÇLİ KÖFTE TARİFİ


6 Kişilik
MALZEMELER

Dış Harcı İçin
500 gr çiğ köftelik kıyma
5 su bardağı simit (ince bulgur)
1 soğan ·2 yemek kaşığı kırmızı pul biber
Tuz, karabiber· Kızartmak için zeytinyağı
İç Harcı İçin
1 kg orta yağlı kıyma· 1 su bardağı ceviz içi
4 orta boy soğan • Kırmızı pul biber, tuz
Antep fıstığı

Kızartmak İçin
Zeytinyağı

HAZIRLANIŞI

İçli köftenin iç harcı için kıymayı ve kıyılmış soğanı tavaya alıp yağsız olarak orta ateşte kavurun. ince kırılmış ceviz içi, Antep fıstığı, kırmızı pul biber ve tuzu ekleyip karıştırın. Çiğ köfteli
kıyma, simit, kıyılmış soğan, tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi geniş bir kaba alıp simit yumuşayana kadar arada bir su ekleyerek yoğurun. Hazırladığınız bu harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın işaret parmağınızı kullanarak içini oyun. Oluşa boşluğa kıymalı harcı doldurup ağız kısmını sıkıca kapatın. Hazırladığınız köfteleri zeytinyağında kızartın  Sıcak olarak servis yapın.