Fıstıklı Kadayıf Lokmaları
MALZEMELER
400 gr tel kadayıf 200 gr tereyağı
400 gr Antep fıstığı içi
ŞERBETi İÇİN
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığ: limon suyu
1 yemek kaşığı portakal suyu ya da gül suyu
Hazırlama Usulü:
Kadayıfı ufak parçalar halinde koparın ve küçük muffin kapların tabanına paylaştırın. Üzerlerine havan tokmağı ile bastırarak kadayıfları kalıpların içine iyice yerleştirin. Kuruması için 1 gece oda ısısında bekletin. Tereyağını kısık ateşte eritip süzgeçten geçirin.Kuruyan kadayıfların üzerine kaşıkla eritilmiş tereyağını dökün ve 180 dereceye ayarlamış fırında kadayıflar kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Daha sonra fırından çıkarıp 5 dakika bekletin. Kadayıf çanaklarını dikkatlice kalıplardan çıkarıp kağıt havlu üzerine dizin.
Şurup için şeker ve suyu tencereye alın ve orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip 10 dakika kadar kaynatın. Portakal suyu veya gül suyuyla tatlandırıp fıstıkları ilave din ve birkaç dakika pişirin. Daha sonra fıstık karışımını kadayıfların içine doldurup soğuduktan sonra servis edin.
Bereketli Olsun, Afiyet olsun...