Yeşil Omlet Tarifi
(4 kişilik) Malzemeler:
1/2 çay bardağı. Süt
4 dilim Pastırma
4 adet yumurta
1/2 bağ maydanoz
1 bağ roka
1/2 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 çay kaşığı pul biber
T uz ve karabiber
Hazırlanışı:
Maydanoz ve rokayı ayıkladıktan sonra
mutfak robotundon geçirerek püre yapın.
Pastırmaları ince ince dilimleyin.
Yumurtaları derin bir kaseye kırarak yeşil püreyi, cevizi,
sütü, pastırmayı ve pul biberi ilave ederek homojen
bir kıvam oIuncaya kadar çırpın.
Yapışmaz tavayı kızdırın ve yumurtalı karışımı dökün.
Ateşi en kısığa alın ve kapağını kapayıp yaklaşık
5 dakika pişirerek servis edin.

Afiyet olsun