15 Ekim 2013 Salı

Çörek otlu tuzlu kurabiyeler



Çörek otlu tuzlu kurabiyeler





6 KişiLiK
MALZEMELER

250 gr margarin, oda ısısında
1 çay bardağı ayçiçeği yagı
1 tatlı kaşığı tuz - 2 yemek kaşığı sirke
1 yumurta akı - 1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı çörek otu - 550 gr un


Üzeri için
1 yumurta sarısı -Maydanoz yaprakları






















HAZIRLANIŞI



Margarin, ayçiçeği yağı, yumurta akı, tuz, sirke ve çörek otunu yoğurma kabına alarak iyice karıştırın. 1 su bardağı un ile kabartma toz harmanlayıp karışıma ekleyin. Ele yapışma
bir hamur için kalan unu azar azar ekleye iyice yoğurun. Fırını 180 dereceye ayarlayın.



Hamurun yarısını unlanmış zeminde yuvarlayarak şerit haline getirin. Üzerine hafif bastırmak suretiyle iyice düzleştirin ve 2 parmak kalınlığında ve şekilde dilimleyin. Kalan hamuru da aynı şekilde size tarif edildiği gibi hazırlayın.
 Yağlı kağıt serili tepsiye arallıklarla dizin. Üzerine fırça ile yumurta sarısı sürün.
Maydanoz yapraklarını üzerine yapıştırıp  ısınan fırında üzeri
 kızarıncaya kadar pişirin. soğuduktan sonra
servis yapın. 


AFİYET OLSUN