11 Aralık 2013 Çarşamba

Balık Köfesi Tarifi

BALIK KÖFTESİ



Balık köftesi genelde hamsi gibi küçük balıklardan yapılır ve oldukça lezzetlidir. Pek balıkla arası iyi olmayanlar bu yemeği tercih edebilirler. Kimi çocuklar balık yemek istemeyebilirler ki gelişme çağında olan çocukların kesinlikle tüketmesi gereken bir besin maddesidir. Köfte harcının içine çeşitli baharatlar ekleyerek nefis bir köfte elde edile bilinir. Özellikle sarımsak yumurta ve soğan köftenin içine ayrı bir lezzet katar ayriyeten de vitamin deposu bir yemek elde edilmiş olunur. Balık köftesi hem ara sıcak hem de ana yemek hem de ekmek arası olarak sofralarda yerini alır. Balık tariflerini çeşitlendirmek ve değişik bir tat elde etmek için bu tarif denene bilinir.
Malzemeler:
Yarım kilo kılçıkları alınmış balıketi
3 dilim bayat ekmek
1 adet rendelenmiş soğan
2 diş sarımsak
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
Kimyon

Yapılışı: Balıketleri ve ekmekler rondodan ayrı ayrı çekilir. Diğer malzemelerde üzerine eklenip derin bir kapta iyice özleşene kadar yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp yassı hale getirilir, 1-2 saat buzdolabında dinlendirilir. En son tavada kızgın yağda arkalı önlü kızartılır. Sıcak sıcak servise sunulur. Afiyet olsun.