Mutfak: Türk
Süre: 45 dk.
MALZEMELER
Yarım kg. taze fasulye
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet soğan
2 adet olgun domates
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz, pul biber
TARİFİ
Taze fasulyeleri ayıklayıp, yıkayın. Küçük kareler halinde
doğrayın. Tencerede sıvıyağla soğanı kavurun, rendelediğiniz domateslerle
salçayı ekleyip karıştırın. Tuz, pul biber ve fasulyeleri ilave edin, fasulyelerin
rengi dönene kadar kavurun. Kavurduğunuz fasulyeye bulguru ekleyin 1-2 dakika
daha kavurun. En son 2 su bardağı suyu da koyun ve suyunu çekene kadar pişirin.
Arzuya göre sarımsaklı yoğurt dökülerek servis edebilirsiniz.
Not: Taze fasulye yerine patlıcanlılısını da yapabilirsiniz.


0 yorum:
Yorum Gönder