20 Haziran 2014 Cuma

Yaz Pilavı Tarifi

Mutfak: Türk
Süre: 60 dk.

MALZEMELER
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
2 adet domates
4 adet sivri biber
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Yarım bağ taze soğan
4 su bardağı su
Tuz

TARİFİ

Bir tencereye sıvı yağ ile birlikte sivri biberi, salçayı, rendelenmiş domatesi ve yıkanmış bulguru karıştırıp kavurun, en son tuz ve 4 su bardağı suyu da ekleyin fazla suyunu çektirmeden pişirin. İnce kıyılmış maydanoz, dereotu ve taze soğanları pişmiş olan pilavın içine koyduktan sonra 1-2 dakika daha pişirin. Suyu çekilmeden sıcak olarak servis edebilirsiniz.





0 yorum: